Matkakertomukset

Matkakertomus KarHP:n ajoharjoitusleiri Pahkajärvi 22.11.2016

Olisi kannattanut lähteä mukaan Autojoukkojen Kymenlaakson killan vieraaksi KarHP:n ajokoulutusleirille. Matka Kouvolasta Pahkajärvelle tehtiin LAHTI 31- mallin bussilla, sitten ajoneuvojen esittely, joilla päästiin myös ajamaan! Mm. Mersu ja Sisu 6x6 sekä Mersu Unimog 4x2. Robottivaihteisto manuaaliin verrattuna on hyvin mielenkiintoinen. Lopuksi iltapala makkaranpaistoineen oli makoisa.

Kiitos, että saimme olla mukana.

Matkakertomus PSPR:n autokomppanian ajoharjoitusleiri Padasjoki 6.11.2016

PSPR:n autokomppanian ajoharjoitusleiri Padasjoella 6.11 oli jälleen erittäin mielenkiintoinen tapahtuma.

Isäntänä toimi harjoitusleirin päällikkö ltn JP Pelo. Järjestelyt olivat upeat eli ensin aamukahvi, sitten tutustuminen autojoukkojen koulutukseen eri kohteissa ja päätteeksi meille tarjottiin vielä maittava kenttälounas puhumattakaan siitä, että pääsimme kokeilemaan miltä tuntuu olla kyydissä moduuli-istuimilla varustetussa miehistönkuljetusautossa maastossa. Pieni lumisade ei ollenkaan haitannut retkeä.


Lämmin kiitos PSPR:n autokomppanialle ja kaikille eri koulutuskohteiden esittelijöille.

Matkakertomus Upinniemi 3.10.2016

Upinniemen retki oli oikein onnistunut ja kaikki tutustumiskohteet näkemisen arvoisia. Isäntämme luutnantti Heikki Rönty kertoi asiantuntevasti mm. vaativasta sukeltajakoulutuksesta. Sotilaspastori Henri Kivijärvi selvitti mieleenpainuvasti Merikappelin historiaa. Kajanuksen sauna oli kertakaikkisen upea rakennelma maisemineen. Merivoimien aluskalustoa näimme myös, mutta kuvata ei ikävä kyllä saanut. Autojoukkojen retkille kannattaa aina osallistua, nytkin meitä oli neljäkymmentä eri maanpuolustusjärjestöistä mukana.

Matkakertomus PSPR:n autokomppanian ajoharjoitusleiri 24.4.2016


Saimme todella erittäin hyvän vastaanoton, joka alkoi aamukahveilla. Leirin toiminnan esittelyn jälkeen pääsimme itse kokeilemaan miltä ajoharjoitteluradat tuntuivat kyydissä oltaessa - tietenkin vain ne ajoradat, joihin voi viedä matkustajia. Olisikohan keltään oma ajoneuvo noussut kuvan rinteestä? Tutuistuimme myös kenttäharjoituksiin ajoneuvojen lastauksesta ja purkauksesta. Kokemuksellisen aamupäivän jälkeen meille tarjottiin todella maukas kenttälounas. Lisäksi sää suosi, jonka PSPR oli tilannut meille ennakkoon.

Kilta kiittää PSPR:n Autokomppaniaa loistavista järjestelyistä!

Matkakertomus Suomen Metsästysmuseo ja Sako Oy 1.4.2016


Metsästysmuseokierros oli todella mielenkiintoinen ja opas erittäin ammattitaitoinen. Siellä olisi mennyt päivä, jos olisi käynyt läpi kaikki asiat. Jaakko Ojanperän keräämä trofekokoelma oli mykistävä. Kokoelma sisältää trofeita ja muita eläinnäytteitä lähes 90 eläinlajista ja alalajista, jotka Ojanperä on pyytänyt matkoillaan Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Myös metsästysaseiden valmistuksen historiasta kertova huone oli kokemisen arvoinen.

Tutustuimme samalla myös Sakon metsästysaseiden historiaan sopivasti ennen vierailua.

Trofeita

Sakolla meidät otettiin erittäin hyvin vastaan ja isäntänä toimi tuotekehitysjohtaja Kari Kuparinen, joka tuntee aseet ja Sakon "kuin omat taskunsa". Kilta lahjoitti Sakolle standardin sopivasti tasan yrityksen 95-vuotispäivänä.

Aluksi esiteltiin pullakahvien lomassa Sakon historiaa ja nykyistä toimintaa osana maailman vanhinta teollista yritystä - Berettaa, joka on todella panostanut Suomeen. Tutustuimme näyttelyhuoneessa erilaisiin metsästysaseisiin, jonka jälkeen näimme aseiden osien valmistusta ja kokoonpanoa tuotannon puolella sekä kuulimme koeammuntakäytännöistä. Ikävä kyllä tarkkoja kuvia tehtaalta ei voi julkaista.

Ne, jotka eivät olleet retkellä mukana, jäivät paitsi todella upeasta kokemuksesta.